Srijeda, 10 Travanj 2024 (17:43)

Obavijest biračima - IZBORI ZA ČLANOVE U EUROPSKI PARLAMENT

Obavještavaju se birači da imaju mogućnost svakim radnim danom zaključno do 29. svibnja 2024. godine u vremenu od 08.00 do 14.00 sati, izvršiti provjeru podataka upisanih u registar birača, podnijeti zahtjev za upis, dopunu ili ispravak podataka u registru birača u prostorijama Brodsko-posavske županije, Upravnog odjela za opću upravu i imovinsko-pravne poslove, soba br. 230, II kat, Petra Krešimira IV br. 1 u Slavonskom Brodu i prostorijama gradske uprave Grada Nova Gradiška, na adresi: Trg kralja Tomislava 1, soba  br. 8, Nova Gradiška.

Napomena:  Zahtjevi za pregled, dopunu i promjenu podataka upisanih u registar birača te podneseni zahtjevi za privremeni upis u registar izvan mjesta prebivališta, prethodnu registraciju, aktivnu registraciju, izdavanje potvrda za glasovanje izvan mjesta prebivališta hrvatskih državljana biti će rješavani nakon 19. travnja 2024.

Zahtjevi za upis u registar birača, državljana drugih članica Europske unije koji imaju prebivalište u R. Hrvatskoj ili privremeni boravak, podnose se Upravnom odjelu za opću upravu i imovinsko – pravne poslove najkasnije do 09. svibnja 2024. godine.

Zahtjevi se podnose na propisanim obrascima nadležnom tijelu naposredno u pisanom obliku, poštom, usmeno na zapisnik ili putem sustava e-Građani.

Rok do kojeg birači mogu izvršiti provjeru podataka, upis, dopunu odnosno ispravak podataka u registru birača istječe u srijedu, 29. svibnja 2024. godine.

         Birači mogu provjeriti svoje podatke upisane u registar birača na mrežnoj stranici Ministarstva pravosuđa i uprave:

https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/

 

S obzirom da se izbori za zastupnike u Hrvatski sabor još nisu održali, a vezano uz početak pripreme registra birača za izbore za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske dajemo sljedeću UPUTU:

Svi zahtjevi za privremeni upis izvan mjesta prebivališta, prethodnu registraciju, aktivnu registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta te zahtjevi za upis u registar birača državljana druge države članice Europske unije, uredno se mogu zaprimati od sutra, 10. travnja 2024. ali iste neće biti moguće rješavati kroz aplikaciju registra birača sve do završetka izbora za zastupnike u Hrvatski sabor odnosno iste ćete moći kroz aplikaciju registra birača rješavati tek od petka 19. travnja 2024.

1.a ZAHTJEV ZA PRIVREMENI UPIS

1.b ZAHTJEV ZA PROMJENU MJESTA PRIVREMENOG UPISA

1.c ZAHTJEV ZA ODUSTANAK OD PRIVREMENOG UPISA

2.a ZAHTJEV ZA PRETHODNU REGISTRACIJU

2.b ZAHTJEV ZA PROMJENU MJESTA PRETHODNE REGISTRACIJE

2.c ZAHTJEV ZA ODUSTANAK OD PRETHODNE REGISTRACIJE

3.a ZAHTJEV ZA AKTIVNU REGISTRACIJU

3.b ZAHTJEV ZA PROMJENU MJESTA AKTIVNE REGISTRACIJE

3.c ZAHTJEV ZA ODUSTANAK OD AKTIVNE REGISTRACIJE

4. ZAHTJEV ZA IZDAVANJE POTVRDE ZA GLASOVANJE (tzv. žuta potvrda)

EU DRŽAVLJANI - IZJAVE (6.4.2024.)

EU DRŽAVLJANI_zahtjev za upis u registar birača (6.4.2024.)

 

 

 

Povratak na mrežnu stranicu Brodsko-posavske županije

Image

 

Službene stranice Brodsko-posavske županije
Copyright © 2023. Brodsko-posavska županija.